Updated : Okt 29, 2020 in Bitcoin

Taproot flettet inn i Bitcoin Core

Taproot, den etterlengtede protokolloppgraderingen designet for å legge til smart kontraktsfleksibilitet og mer transaksjonelt personvern til Bitcoin, har offisielt slått seg sammen med Bitcoin Core.

Implementeringen som nå er slått sammen i Bitcoins kode inkluderer Schnorr- og Taproot-konsensusreglene som er foreslått i BIPs 340, 341 og 342, skrevet av Core-bidragsytere Pieter Wuille, Jonas Nick, Anthony Towns og Tim Ruffing. Schnorr-signaturer er en kryptografisk innovasjon som lenge har vært på toppen av mange Bitcoin-utvikleres ønskelister. Aktivering av dem vil muliggjøre mer fleksible multisignatur-transaksjoner og gjøre dem skille fra standard Bitcoin-transaksjoner.

Men selv om implementeringen er slått sammen, er det uklart hvordan den skal aktiveres.

Fordi Taproot er en protokolloppgradering for Bitcoin Core, vil aktivering av den kreve at Bitcoin Revolution-noder bytter fra de „gamle reglene“ til de „nye reglene“, som inkluderer denne implementeringen. Dette har blitt oppnådd gjennom myke gafler tidligere, som har ført til noen kontroverser.

„Taproot er en konsensusprotokollendring, noe som betyr at Bitcoin-noder på en eller annen måte må bytte fra de gamle reglene til de nye reglene uten å splitte nettverket i brøker som håndhever forskjellige regler,“ forklarte Bitcoin Magazons Aaron van Wirdum. ”Av forskjellige grunner har dette tidligere noen ganger vist seg å være en utfordring. Nå vurderes forbedrede strategier for å aktivere protokolloppgraderinger. ”

Blant de potensielle løsningene for å aktivere Taproot er metoder definert gjennom BIP 8 fra 2017 og et forslag fra Matt Corallo i år kalt Modern Soft Fork Activation.

Taproot-implementeringen var en del av en større Bitcoin 0.21.0-utgivelse, som også inkluderte støtte for V3 av den anonyme kommunikasjonsprogramvaren Tor; BIPer 155, 157 og 158; og mer, per Bitcoin Core Maintainer Michael Ford.